4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Gemarineerde zalmspiesjes met venkelsoep

Gemarineerde zalmspiesjes met venkelsoep

ingrediënten


30 min
4 personen
2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Rijg de zalm aan de spiesen, steeds afgewisseld met stukjes bosui. Meng de sojasaus met de mierikswortel en honing en bestrijk de zalmspiesjes met dit mengsel. Laat circa 10 minuten marineren.
  • 2 Verwarm de ovengrill of een grillpan. Verhit voor de soep de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de venkel en sjalotjes tot ze zacht zijn. Schenk de wijn en bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Leg de zalmspiesjes niet te dicht onder de ovengrill of in de grillpan en rooster circa 10 minuten. Keer tussendoor om.
  • 4 Voeg de kookroom toe aan de soep, verwarm zonder te koken en pureer de soep. Roer de gehakte dille erdoor.
  • 5 Serveer de soep in kommen, garneer met een plukje dille en leg het zalmspiesje erop.

bereidingstip

Gebruik in dit recept ½ theelepel wasabipasta in plaats van mierikswortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 18 gram