gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Gemarmerde eieren met ketjap-sambaldip

Gemarmerde eieren met ketjap-sambaldip

ingrediënten


30 min
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes zwarte thee

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras

  • 1 Breng 1 liter water met het citroengras (sereh), de gember, thee, limoenrasp, -sap en ketjap aan de kook. Leg de eieren in het hete water en kook zachtjes 9 minuten. Schep de eieren uit de pan en laat het kookvocht afkoelen.
  • 2 Tik met de bolle kant van een theelepel barstjes in de eierschalen. Leg de eieren met gebarsten eierschaal terug in het kookvocht en zet enkele uren in de koelkast, zodat de kleur intrekt.
  • 3 Pel de gemarmerde eieren. Meng de ingrediënten voor de dip en serveer bij de eieren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté