6 personen
gemiddeld
90 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gemarmerde geglazuurde tulband

Gemarmerde geglazuurde tulband

ingrediënten


90 min
6 personen
150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

40 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 (kan allemaal een dag van tevoren)Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
  • 2 Klop de eieren er één voor één door. Schep het bakmeel luchtig door het beslag. Meng de cacaopoeder door de helft van het beslag.
  • 3 Vul de ingevette vorm met een laag licht en daarna een laag donker beslag. Draai met een mes door het mengsel voor een gemarmerd effect.
  • 4 Zet de tulband in het midden van de oven en bak in 50-60 minuten goudbruin en gaar (een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit).
  • 5 Neem de tulband uit de oven en laat hem op een rooster 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • 6 Keer de cake daarna en laat verder afkoelen. Roer voor het glazuur het water of citroensap door de poedersuiker.
  • 7 Strijk dit over de bovenkant van de afgekoelde tulband zodat het glazuur mooi naar beneden loopt.

wijnadvies

Deze tulband wil graag iets schuimend zoets erbij zoals Asti Spumante of Moscato van Yellow Tail. En anders zonder belletjes zeker Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté