10 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gemarmerde mokkatulband met amandel

Gemarmerde mokkatulband met amandel

ingrediënten


25 min
10 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Mix de boter met de suiker met de mixer glad en voeg de eieren één voor één toe.
  • 2 Zeef het bakmeel met een snufje zout en voeg dit in gedeeltes toe tot alles glad en luchtig is.
  • 3 Houd de helft van het beslag apart en mix het koffiepoeder erdoorheen. Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer het door neutrale beslag.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de tulbandvorm met het amandelschaafsel. Schep het vanillebeslag op de bodem van de vorm en schep hier het mokkabeslag op. Maak met een vork golfbewegingen van onder naar boven door de twee lagen beslag.
  • 5 Bak de tulband laag in de oven in 50-60 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en keer de vorm dan om op een schaal. Bestuif de tulband royaal met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 7 gram