gemiddeld
10 min.
tussendoortje
home recepten Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

ingrediënten


10 min
3 eetlepels gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

100 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Meng het bakmeel met de gemberpoeder, suiker en een snuf zout.
  • 3 Mix er in een keukenmachine of met de deeghaken van een mixer de boter en gembersiroop door tot een stevig deeg.
  • 4 Druk het deeg op het werkvlak uit tot een rol en verpak in folie. Laat circa 15 minuten rusten in de koelkast.
  • 5 Snijd de rol in 10 gelijke stukjes en rol hier balletjes van.
  • 6 Druk met de duim een holletje in elk balletje en leg ze met het holletje naar boven op de bakplaat.
  • 7 Klop de eidooier los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes ermee.
  • 8 Verdeel de gembersnippers erover en bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 9 Laat de gemberkoekjes een beetje afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Neem in plaats van gembersnippers kleine stukjes chocolade voor chocolate chip cookies. Vervang dan de gemberpoeder en -siroop door kaneel, vanille en/of honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram