gemiddeld
40 min.
tussendoortje
recepten Gemberkoekmannetjes

Gemberkoekmannetjes

ingrediënten


40 min
sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels blanke schenkstroop
150 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

2 bakplaten met bakpapier

spuitzak

boterhamzakje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 4-5 mm dik. Steek met een koekmannetjes koeksteker zo veel mogelijk koekjes eruit. Leg de koekjes met een tussenruimte van 2 cm op de bakplaten en bak ze in de oven in 10-12 minuten gaar.
  • 2 Neem de bakplaat uit de oven en prik met een dikke naald of eetstokje een gaatje in elk koekje, zodat je ze op kunt hangen. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat tot ze knapperig zijn.
  • 3 Klop voor het glazuur de poedersuiker door het eiwit. Schep het glazuur in de spuitzak of knip een hoekje van het boterhamzakje en versier de koekjes. Druk de decoratie in het glazuur voordat het hard is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 2 gram