8 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gemberkruidcake

Gemberkruidcake

ingrediënten


10 min
8 personen
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gemberbolletjes op siroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel agavesiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram karnemelk
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom. Klop het ei los met de melk en spatel erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 2 Schep als laatste de honing, gekonfijte gember en hazelnoten erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in circa 50 minuten gaar.
  • 3 Laat de cake op een rooster afkoelen en stort op een schaal. Snijd de cake in dikke plakken. Lekker om te bestrijken met roomkaas of boter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 5 gram