gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gembersiroop met sinaasappel

Gembersiroop met sinaasappel

ingrediënten


15 min
1 stukje sinaasappelschil

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemberwortels

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Kook de (riet)suiker met 100 ml water tot de suiker is opgelost en voeg dan de gemberwortel en sinaasappelschil toe. Laat nog 1 minuut koken en geheel afkoelen.
  • 2 Giet door een zeef in een brandschoon potje of flesje en bewaar afgesloten enkele weken in de koelkast. Je kunt de siroop gebruiken als smaakmaker in roerbakgerechten, desserts of gebak. Of leng aan met koud water voor een frisse limonade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram