4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gents draadjesvlees

Gents draadjesvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

2 flesjes donker bier

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bestrooi de sukadelappen met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  • 3 Bak de uien, wortel en knoflook in het bakvet. Voeg de tijm, laurierblaadjes en het vlees toe en giet het bier erbij. Breng aan de kook.
  • 4 Besmeer 1 sneetje brood met de mosterd en besmeer het andere sneetje dik met appelstroop. Snijd het brood in blokjes en schep met de spekblokjes door het vlees.
  • 5 Stoof het vlees afgedekt in circa 2 uur gaar. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Serveer het draadjesvlees met dikke frieten en appelcompote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate