4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gents stoofvlees

Gents stoofvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 snee volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 snee bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met bloem, zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak hierin de vleesblokjes lichtbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten.
  • 2 Verwarm het bier en schenk het bij het rundvlees.
  • 3 Voeg kruidnagels, laurier- blaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur.
  • 4 Bestrijk het brood met de mosterd en snijd het in kleine blokjes. Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur.
  • 5 Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en serveer het stoofvlees met Vlaamse frieten en rode kool of appelcompote.

wijnadvies

Bij zoetzure stoofvleesgerechten waarin donker bier verwerkt is past een vol, fris, zoet bruin biertje!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté