4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Gepaneerd varkenshaasje met sambal en kokos

Gepaneerd varkenshaasje met sambal en kokos

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Klop het ei met de sambal en een eetlepel water goed los in een diep bord.
  • 2 Vermeng de kokos met het paneermeel in een ander diep bord.
  • 3 Bestrooi het vlees rondom met zout, peper en bloem. Wentel de haasjes eerst door het ei en dan door het kokosmengsel.
  • 4 Druk de paneerlaag goed aan en leg de haasjes afgedekt een half uurtje in de koelkast om de paneerlaag te laten opstijven.
  • 5 Verwarm de oven voor op 125°C. Verwarm het bakproduct met de olie en bak de varkenshaasjes rondom goudbruin op middelhoge stand.
  • 6 Leg ze op de bakplaat en laat ze in de oven nog circa 20 minuten garen. Snijd de haasjes voor het serveren in dikke plakken.

bereidingstip

Lekker met mie of rijst en roergebakken groenten.

wijnadvies

Vergeet rood en neem wit. Landenwijn Australië bijvoorbeeld. Die kan dat uitstapje van het varken naar de tropen prima aan. Maar ook rosé laat zich smaken. Neem 'm met een klein zoetje: Eco Balance biologische Syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes