-
1
Snijd de aubergine in plakken
van ½ cm dik en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg ze naast elkaar tussen een stuk keukenpapier. Leg een snijplank erop en zet iets zwaars
erop. Laat zo circa 20 minuten staan.
-
2
Verwarm intussen de oven voor op 220ºC en snijd de paprika’s in kwarten. Meng op een bakplaat met olie, zout en peper en
leg met het snijvlak naar beneden. Rooster circa 20 minuten hoog in de oven. Leg de tomaatjes na 15 minuten oventijd erbij
en bedruppel met olie. Rooster de laatste
5 minuten mee.
-
3
Neem de groenten
uit de oven. Veeg de aubergine met het keukenpapier schoon en maak droog. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine aan beide kanten bruin. Leg bij de andere groenten en laat afkoelen. Veeg de pan schoon.
-
4
Snijd de camembert in een hartvorm. Zet drie borden klaar
met bloem, ei en paneermeel. Wentel de kaas eerst door de bloem, dan door het ei
en tenslotte door het paneermeel. Verhit opnieuw een laagje olie in de pan en bak hierin het kaashart om en om in 2-3 minuten goudbruin.
-
5
Verdeel de groenten en rucola over een schaal. Leg het camemberthart erop en bestrooi naar smaak met de tijm.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Merlot is een ware allemansvriend en dus culinair breed inzetbaar. Ook in combinatie met groenten, kaas en vegetarische gerechten is dit een uitstekende keuze.