2 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Gepaneerde camembert met geroosterde groenten

Gepaneerde camembert met geroosterde groenten

ingrediënten


40 min
2 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram beschuiten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar

1 trosje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg ze naast elkaar tussen een stuk keukenpapier. Leg een snijplank erop en zet iets zwaars erop. Laat zo circa 20 minuten staan.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 220ºC en snijd de paprika’s in kwarten. Meng op een bakplaat met olie, zout en peper en leg met het snijvlak naar beneden. Rooster circa 20 minuten hoog in de oven. Leg de tomaatjes na 15 minuten oventijd erbij en bedruppel met olie. Rooster de laatste 5 minuten mee.
  • 3 Neem de groenten uit de oven. Veeg de aubergine met het keukenpapier schoon en maak droog. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine aan beide kanten bruin. Leg bij de andere groenten en laat afkoelen. Veeg de pan schoon.
  • 4 Snijd de camembert in een hartvorm. Zet drie borden klaar met bloem, ei en paneermeel. Wentel de kaas eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verhit opnieuw een laagje olie in de pan en bak hierin het kaashart om en om in 2-3 minuten goudbruin.
  • 5 Verdeel de groenten en rucola over een schaal. Leg het camemberthart erop en bestrooi naar smaak met de tijm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Merlot is een ware allemansvriend en dus culinair breed inzetbaar. Ook in combinatie met groenten, kaas en vegetarische gerechten is dit een uitstekende keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1030 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 46 gram