2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepaneerde kabeljauw met gebakken aardappels en sla

Gepaneerde kabeljauw met gebakken aardappels en sla

ingrediënten


25 min
2 personen
2 eetlepels slasaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram botersla

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Klop 1 ei los in een diep bord en verdeel de bloem en het paneermeel over 2 andere borden. Haal de kabeljauwfilets achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  • 2 Kook het andere ei hard. Verhit intussen 2 eetlepels boter in een koekenpan. Bak hierin op middelhoge stand de aardappelschijfjes in circa 10 minuten goudgeel. Schep regelmatig om. Breng de aardappels op smaak met zout.
  • 3 Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de gepaneerde kabeljauwfilets circa 8 minuten. Keer halverwege.
  • 4 Pel het hardgekookte ei en snijd in parten. Meng de sla met de slasaus en het ei. Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken aardappels en salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 35 gram