4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

Gepaneerde speklapjes met bietjesgratin

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

600 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de speklapjes eventueel en bestrooi met zout en peper. Meng de mosterd met 2 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees met dit mengsel.
  • 2 Haal de speklapjes door paneermeel. Paneer dik en druk goed aan.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin het spek 3-4 minuten. Keer één keer om en bak de andere kant circa 3 minuten.
  • 4 Schep de bietjes met de bosuitjes in een schaal. Breng op smaak met zout en peper en schep de balsamicoazijn en de rest van de olijfolie erdoor. Bestrooi met de geitenkaas.
  • 5 Zet de bietjes afgedekt 4-5 minuten op 800 Watt in de magnetron, of onafgedekt 10-15 minuten in de oven op 180ºC, tot de kaas gesmolten is. Serveer de bietjesgratin bij het spek.
  • 6 Lekker met gebakken aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram