4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet

Gepaneerde varkenshaas met tomaat en knolselderijfriet

ingrediënten


40 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 varkenshaasjes

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels panko

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 knolselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de knolselderij en snijd deze in dikke plakken. Snijd de plakken in repen tot friet en kook de knolselderij circa 5 minuten in water met zout. Giet af, spoel er koud water over en dep droog.
  • 2 Meng in een diep bord de tijm met de rozemarijn, kaas, beschuit, zout en peper. Klop in een ander diep bord het ei los met 1 eetlepel water.
  • 3 Wentel de varkenshaas eerst door de bloem en klop af. Wentel dan door het ei en daarna door het paneermengsel.
  • 4 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de varkenshaasjes rondom 2-3 minuten. Leg het vlees in de braadslede. Halveer de tomaten en leg ze rondom het vlees.
  • 5 Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Zet de varkenshaas, afhankelijk van de dikte, 14-16 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Verhit intussen de frituurolie tot 180ºC en bak hierin de knolselderijfriet goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 7 Laat het vlees uit de oven circa 5 minuten rusten en snijd daarna in plakken. Serveer met de tomaten en de knolselderijfrietjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 42 gram