gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Gepekelde citroenen

Gepekelde citroenen

ingrediënten


20 min
zout

dit product is niet beschikbaar

15 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Boen 10 citroenen schoon met warm water. Maak met een scherp mes 4 diepe inkepingen in elke citroen en vul deze inkepingen met 1 theelepel zout. Leg de citroenen tegen elkaar in de schone pot. Sluit de pot goed af en laat een paar dagen staan, totdat er zo veel vocht aan de citroenen onttrokken is dat ze onder staan.
  • 2 Pers 5 nieuwe citroenen uit en voeg dit sap toe aan de gepekelde citroenen. Sluit de pot goed af. Laat de citroenen een maand rusten op een donkere plaats.
  • 3 Snijd de citroenen voor gebruik in partjes of plakjes. Verwijder eventueel het vruchtvlees. Je kunt de citroenen in een schone pot en goed afgesloten tot 6 maanden bewaren op een donkere plaats.

bereidingstip

Gebruik als smaakmaker in marinades, salades, bij vlees, vis en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté