4 personen
uitdagend
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Gepocheerd ei hollandaise met zalm en rivierkreeftjes

Gepocheerd ei hollandaise met zalm en rivierkreeftjes

ingrediënten


30 min
4 personen
eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën zuurdesembroden

dit product is niet beschikbaar

eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Breng een pan water met de azijn en zout tegen de kook aan. Roer met een houten lepel tot een draaikolkje ontstaat en breek hierboven 1 ei. Pocheer 3 minuten en bewaar dit ei in warm water. Pocheer zo ook de rest van de eieren.
  • 2 Meng de mayonaise met de mosterd. Strijk de helft ervan over het brood. Verdun de rest van de mosterdmayonaise met de melk en sprenkel over de sla.
  • 3 Beleg de sneetjes brood met de zalm en bestrooi met peper. Leg de zalmsneetjes met de rivierkreeftjes en de sla op borden.
  • 4 Smelt voor de hollandaisesaus de boter zachtjes. Schep de eiwitvlokken eraf. Klop de eidooiers met het citroensap, zout en peper luchtig en romig in de blender of met de staafmixer. Voeg tijdens het kloppen in een straaltje de boter toe en mix tot een saus.
  • 5 Leg de gepocheerde eieren op het brood met de zalm. Giet op elk ei een laagje van de saus. Serveer de rest van de saus erbij.

bereidingstip

Gebruik zo vers mogelijke eieren, hierbij zit de dooier nog netjes en stevig in het midden. Een scheutje azijn in het water laat het eiwit beter stollen, gebruik geen zout.. Houd het water tegen de kook aan, maar laat niet te hard koken.. Maak een draaikolkje in het water zodat het ei niet meteen naar de bodem van de pan zakt voordat het eiwit kan stollen.. Schep het ei voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor de rijke en romige J. Meyer Pinot Blanc. Deze combineert ook perfect met de boterige saus, gerookte zalm en rivierkreeftjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 33 gram