2 personen
ontbijt
recepten gepocheerd ei met gerookte zalm en bieslook

gepocheerd ei met gerookte zalm en bieslook

ingrediënten


2 personen
2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
1 bosje waterkers
75 gram gerookte zalm
2 sneeën geroosterd witbrood
2 grote eieren
1 eetlepel witte wijnazijn
1 snufje zout
1 snufje witte peper
120 gram koude boter (in blokjes)
2 theelepels citroensap
2 grote eierdooiers

  • 1 Maak eerst de hollandaisesaus: doe de eierdooiers en het citroensap in een kom. Plaats de kom in een pan met water dat net niet kookt. Klop de eierdooiers op en roer er één voor één de blokjes boter door tot de hollandaisesaus gebonden is. Kruid met peper en zout, houd warm.
  • 2 Breng een ondiepe pan met water tot tegen het kookpunt. Voeg de azijn toe. Breek elk ei in een kopje en laat voorzichtig in het water glijden. Pocheer de eieren op zacht vuur tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht is. Laat de eieren uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Leg op ieder bord een snee geroosterd wit brood. Verdeel hier de gerookte zalm en waterkers over en leg er de gepocheerde eieren op. Overgiet met de hollandaisesaus en garneer met bieslook.

bereidingstip

sapje erbij? Lekker met vers geperst sinaasappelsap