4 personen
uitdagend
80 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot

Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot

ingrediënten


80 min
4 personen
1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

10 gram honing

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

65 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

135 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

240 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

450 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes kamillethee

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

250 gram azijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram appelazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 spuitzakken

bakpapier

blender

  • 1 Breng voor de appels 1 liter water met de suiker, azijn en kaneel aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • 2 Schil de appels, bewaar de schillen en snijd de appels in 8 parten. Besprenkel met wat citroensap zodat de appel niet verkleurt.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en laat de kamillethee, appelschillen en kaneel circa 30 minuten trekken in de vloeistof. Verwijder dan de theezakjes, schillen en het kaneelstokje.
  • 4 Breng de vloeistof opnieuw aan de kook, schakel de warmtebron uit en leg de partjes appel in de pan. Laat de appels in het vocht afkoelen en roer regelmatig.
  • 5 Maak de borden op met de gepocheerde appel, chocolademousse, toffeesaus en hazelnootcrumble.

wijnadvies

In Sea Lord Tawny Port proef je, net als in dit recept, de smaak van noten en karamel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 6 gram