- 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Begin met de peterseliesalsa.
- 2 Rasp 1 theelepel van de sinaasappel of citroen en pers de vrucht.
- 3 Wrijf de ansjovis fijn en meng er het citrussap, de rasp, de knoflook, de peterselie, de kappertjes ende olijfolie door.
- 4 Verwarm de bouillon en wijn tegen de kook aan en pocheer hierin de vis 5 minuten. Schep de visfilets uit het vocht (bewaar dit) en houd ze afgedekt warm in de oven.
- 5 Verhit de olie en bak hierin de prei en de tijm 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels glanzen.
- 6 Giet er een beetje pocheervocht bij en laat het inkoken. Voeg de rest van het vocht beetje bij beetje toe en kook al roerend tot de rijst in 15-20 minuten gaar is.
- 7 Serveer de risotto met daarop de vis met een beetje peterseliesalsa. Serveer de rest van de salsa er apart bij.