4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

150 gram jonge prei
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Begin met de peterseliesalsa.
  • 2 Rasp 1 theelepel van de sinaasappel of citroen en pers de vrucht.
  • 3 Wrijf de ansjovis fijn en meng er het citrussap, de rasp, de knoflook, de peterselie, de kappertjes ende olijfolie door.
  • 4 Verwarm de bouillon en wijn tegen de kook aan en pocheer hierin de vis 5 minuten. Schep de visfilets uit het vocht (bewaar dit) en houd ze afgedekt warm in de oven.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de prei en de tijm 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels glanzen.
  • 6 Giet er een beetje pocheervocht bij en laat het inkoken. Voeg de rest van het vocht beetje bij beetje toe en kook al roerend tot de rijst in 15-20 minuten gaar is.
  • 7 Serveer de risotto met daarop de vis met een beetje peterseliesalsa. Serveer de rest van de salsa er apart bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 23 gram