online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

Gepocheerde kabeljauw met peterseliesalsa en risotto

ingrediënten

400 milliliter visbouillon

100 milliliter witte wijn

400 gram kabeljauwfilets

2 eetlepels olijfolie

150 gram jonge prei

1 eetlepel verse tijm

200 gram risottorijst

1 sinaasappel

1 citroen

3 ansjovisfilets

1 teentje knoflook

3 eetlepels verse peterselie

1 eetlepel kappertjes

3 eetlepels olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Begin met de peterseliesalsa.
  • 2 Rasp 1 theelepel van de sinaasappel of citroen en pers de vrucht.
  • 3 Wrijf de ansjovis fijn en meng er het citrussap, de rasp, de knoflook, de peterselie, de kappertjes ende olijfolie door.
  • 4 Verwarm de bouillon en wijn tegen de kook aan en pocheer hierin de vis 5 minuten. Schep de visfilets uit het vocht (bewaar dit) en houd ze afgedekt warm in de oven.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de prei en de tijm 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels glanzen.
  • 6 Giet er een beetje pocheervocht bij en laat het inkoken. Voeg de rest van het vocht beetje bij beetje toe en kook al roerend tot de rijst in 15-20 minuten gaar is.
  • 7 Serveer de risotto met daarop de vis met een beetje peterseliesalsa. Serveer de rest van de salsa er apart bij.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 23 gram