4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepocheerde kabeljauw met rucolasaus

Gepocheerde kabeljauw met rucolasaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

750 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

magnetronschaal

vershoudfolie

blender

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bospeen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak circa 20 minuten in de oven. Verhit de rest van de olie en bak de krieltjes hierin goudbruin.
  • 2 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Leg deze naast elkaar in de schaal. Leg op elke portie een laurierblaadje en besprenkel met de wijn. Pocheer de vis met het deksel op een kier circa 5 minuten in de magnetron op 800 watt of dek de schaal af met vershoudfolie en prik meerdere keren in.
  • 3 Pureer intussen de rucola met het citroensap en de room in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm deze saus au bain­ marie, zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de gebakken krieltjes en wortel op warme borden. Leg de kabeljauw zonder laurier erop. Voeg het pocheervocht toe aan de saus. Serveer de saus bij de vis en garneer met de peterselie en een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw in dit recept door zalmfilet.. Voeg 1 eetlepel kappertjes toe aan de saus.

wijnadvies

Deze lichte kabeljauw komt het beste tot zijn recht met de Noord-Italiaanse Mastio della Loggia Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté