4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepocheerde kipfilet met pikante ananassalsa

Gepocheerde kipfilet met pikante ananassalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

200 gram verse ananas

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout. Laat afgedekt buiten de koelkast op smaak komen. Kook intussen de rijst.
  • 2 Leg de kipfilets met de gember, knoflook, laurier en een snuf zout in een pan. Giet er zo veel koud water op dat de kip net onder staat. Breng aan de kook, houd op een lage stand tegen de kook aan en pocheer zo de kipfilet circa 10 minuten.
  • 3 Controleer of de kip gaar is en pocheer eventueel een paar minuten langer. Neem de kipfilets uit het vocht en snijd in dikke plakken.
  • 4 Schep de rijst in 4 kommen en verdeel de plakjes kip erover. Schep er een flinke lepel ananassalsa bij. Lekker met een frisse salade.

bereidingstip

Vervang de ananas door blokjes watermeloen.

wijnadvies

Dit spicy recept vraagt om een wijn met pit die daar prima tegenop kan: J. Meyer Pinot Gris.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté