4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

Gepocheerde peer met karamelsaus en amandel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter schenkstroop
75 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 peren

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de citroen en snijd de schil in reepjes. Schil de hele peren maar laat de steeltjes eraan.
  • 2 Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze rechtop naast elkaar in een pannetje kunnen staan.
  • 3 Giet de wijn en 200 milliliter water erbij en voeg de suiker, het kaneelstokje en de citroenschilletjes toe.
  • 4 Laat de peren zachtjes met deksel tegen de kook aan circa 15 minuten garen tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn. Laat ze iets afkoelen.
  • 5 Verwarm voor de saus zachtjes de boter, basterdsuiker en schenkstroop tot de suiker is opgelost.
  • 6 Laat iets afkoelen en roer dan de room en vanille-essence erdoor.
  • 7 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Serveer de karamelsaus erover bestrooid met amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 2 gram