4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gepocheerde pruimen met specerijenkwark

Gepocheerde pruimen met specerijenkwark

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter magere kwark

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter druivensap

dit product is niet beschikbaar

6 pruimen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in kwarten. Schil de oranje schil dun van de sinaasappel. Verwarm het druivensap met het vanillestokje, de wijn en sinaasappelschil.
  • 2 Pocheer hierin de pruimen circa 10 minuten op middelhoge stand. Laat de pruimen uitlekken en verwijder eventueel de schil.
  • 3 Voeg de honing toe aan het kookvocht en kook vervolgens op een lage stand in tot circa 100 ml. Roer af en toe door.
  • 4 Meng de siroop met de koekkruiden. Meng voor een dikkere siroop de maizena met 3 theelepels koud water en voeg toe aan de warme siroop.
  • 5 Kook al roerend in tot de gewenste dikte. Verdeel de kwark over 4 kommen en leg de pruimen erop. Giet de specerijensiroop erover en bestrooi met de munt.

bereidingstip

Liever geen wijn? Neem dan gewoon wat meer druivensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté