4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

Gepocheerde visfilet met basilicumkrokant

ingrediënten


20 min
4 personen
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

12 blaadjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de vellen filodeeg met 2 eetlepels gesmolten boter. Snijd ze 2 keer schuin doormidden tot 8 gelijke stukken.
  • 2 Leg 4 velletjes op de bakplaat en leg op elk velletje een paar blaadjes basilicum.
  • 3 Bestrooi met wat grof zout en leg de overige 4 velletjes deeg er met de beboterde kant naar boven op.
  • 4 Verhit de rest van de boter in een pan en leg de stukken vis erin. Bestrooi de vis met zout en peper.
  • 5 Besprenkel met citroensap en pocheer de vis circa 10 minuten op middelhoge stand met het deksel op de pan.
  • 6 Bak intussen het filodeeg in het midden van de oven in circa 5 minuten krokant.
  • 7 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en stoof ze op een lage stand mee.
  • 8 Schep op het laatste moment de spinazie door de erwten en laat heel kort slinken.
  • 9 Verdeel de groenten over 4 warme borden en schep een stuk vis erop. Leg er een basilicumkrokant op en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 25 gram