4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gepocheerde zalm met dillemayonaise

Gepocheerde zalm met dillemayonaise

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mayonaise
600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 dunne stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter visbouillon van tablet

  • 1 Breng de bouillon met de ui, de bleekselderij en de peterselie tegen de kook aan. Leg de zalmfilet in de pan pocheer ca. 7 minuten.
  • 2 Houd 4 mooie toefjes dille apart en hak de rest van de blaadjes fijn. Roer de mayonaise met de dille en het citroensap door elkaar.
  • 3 Schep de vis voorzichtig uit de pan en serveer met de mayonaise.

wijnadvies

Zalm in zijn vele verschijningen is een echte witliefhebber, bij voorkeur Chardonnay en Sauvignon Blanc. Neem bijvoorbeeld voor de gepocheerde en de geroerbakte zalm Sauvignon Blanc van Bergschaduw, Touraine of Qué Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes