4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepocheerde zalm met luchtige hollandaisesaus

Gepocheerde zalm met luchtige hollandaisesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de bouillon tegen de kook aan en pocheer hierin de zalm op een lage stand in circa 7 minuten gaar.
  • 2 Zet, terwijl de zalm aan het pocheren is, een kom op de pan en klop daarin de eidooiers met de azijn luchtig.
  • 3 Voeg al kloppend de boter toe. Voeg de dille toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Neem de kom van de pan zodra de saus iets dikker wordt en neem de zalm uit de bouillon. Voeg de spinazie toe aan de bouillon en blancheer 2 minuten.
  • 5 Verdeel de spinazie over borden, leg de zalm erop en giet de saus erover. Serveer direct.

wijnadvies

Bij het vettige van dit recept past altijd een chardonnay, bijvoorbeeld de Chileense Hacienda Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 34 gram