4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepocheerde zalm met rijst en prei

Gepocheerde zalm met rijst en prei

ingrediënten


20 min
4 personen
eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
75 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 dunne stengels preien
300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst in een grote pan met ruim water en zout beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de prei toe en schep even door. Giet alles af en laat uitstomen.
  • 2 Breng ondertussen de wijn met het bouillonblokje, water en klontje boter aan de kook. Leg de vis erin en temper de warmtebron zodat de vloeistof tegen de kook aan blijft. Pocheer de vis in circa 8 minuten gaar.
  • 3 Schep de zalm voorzichtig uit de pan en houd warm onder een deksel. Zeef het vocht en kook het nog even op. Serveer de rijst met de zalm en schep er wat saus over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 27 gram