4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappel met diverse vullingen

Gepofte aardappel met diverse vullingen

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
1 teentje knoflook
1 teentje knoflook
1 eetlepel diepvriespeterselie
1 eetlepel diepvriesbieslook
4 grote vastkokende aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
125 milliliter zure room

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
theelepel mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 eetlepel verse bieslook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.85
1 eetlepel verse peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
6 eetlepels tomatenketchup

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.75
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 theelepel sambal oelek

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
100 gram salami

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
100 gram chorizo

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
1 blikje tonijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
2 lente-/bosuitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
6 eetlepels mayonaise

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
2 eetlepels citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

  • 1 Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of satéprikker.
  • 2 Leg de aardappelen in een cirkel op keukenpapier of in een platte magnetronschaal. Gaar ze op 800 Watt, onafgedekt voor twee aardappels 6-8 minuten en voor 4 aardappels 10-12 minuten. Keer ze halverwege en laat ze 3 minuten nagaren.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de verschillende vullingen en kruid naar smaak met peper en zout.
  • 4 Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Druk de aardappelen iets verder open en verdeel de vullingen erover.

bereidingstip

Je kunt de aardappels ook poffen in de oven. Bestrijk de ingeprikte aardappels met gesmolten boter of olie, leg ze in een oven van 200ºC op de bakplaat en laat ze in 50 - 60 minuten garen. Of pof de aardappels op de barbecue. Verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op het rooster of in de as van de barbecue en gaar ze in 30 minuten.

wijnadvies

Het mooiste past hier een witte landwijn uit het gebied Vin de Pays des Côtes de Gascogne of uit het gebied Côtes de Saint-Mont (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram