4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappel met diverse vullingen

Gepofte aardappel met diverse vullingen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook
1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook
1 eetlepel diepvriespeterselie
1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel diepvriesbieslook
1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

4 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of satéprikker.
  • 2 Leg de aardappelen in een cirkel op keukenpapier of in een platte magnetronschaal. Gaar ze op 800 Watt, onafgedekt voor twee aardappels 6-8 minuten en voor 4 aardappels 10-12 minuten. Keer ze halverwege en laat ze 3 minuten nagaren.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de verschillende vullingen en kruid naar smaak met peper en zout.
  • 4 Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Druk de aardappelen iets verder open en verdeel de vullingen erover.

bereidingstip

Je kunt de aardappels ook poffen in de oven. Bestrijk de ingeprikte aardappels met gesmolten boter of olie, leg ze in een oven van 200ºC op de bakplaat en laat ze in 50 - 60 minuten garen. Of pof de aardappels op de barbecue. Verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op het rooster of in de as van de barbecue en gaar ze in 30 minuten.

wijnadvies

Het mooiste past hier een witte landwijn uit het gebied Vin de Pays des Côtes de Gascogne of uit het gebied Côtes de Saint-Mont (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram