4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappeltjes met creme fraiche, bosui en spekjes

Gepofte aardappeltjes met creme fraiche, bosui en spekjes

ingrediënten


bestellen
10 min
4 personen
1 kilogram aardappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99
1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.50
3 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
150 gram gerookte spekblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99
150 gram crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
1 bosje bieslook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
3 lente-/bosuitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de aardappels met de olijfolie en bestrooi royaal met (zee)zout. Verdeel de aardappels over een bakplaat en pof ze in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Meng in een kom de crème fraîche met de bieslook, zout en peper.
  • 3 Verdeel de crème fraîche over de aardappeltjes en bestrooi met de knapperige spekblokjes en bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 11 gram