4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte aardappeltjes met creme fraiche, bosui en spekjes

Gepofte aardappeltjes met creme fraiche, bosui en spekjes

ingrediënten


10 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de aardappels met de olijfolie en bestrooi royaal met (zee)zout. Verdeel de aardappels over een bakplaat en pof ze in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Meng in een kom de crème fraîche met de bieslook, zout en peper.
  • 3 Verdeel de crème fraîche over de aardappeltjes en bestrooi met de knapperige spekblokjes en bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 11 gram