- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de olie en ras el hanout.
- 2 Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Leg ze met de snijvlakken naar boven op de bakplaat. Maak in elke helft inkepingen in een kruispatroon, zo garen de aubergines sneller. Smeer de helften in met het oliemengsel en bestrooi met zout.
- 3 Rooster de aubergines circa 30 minuten in de oven. Bestrooi daarna met de dukkah en serveer met de uienpickles.
bereidingstip
Maak zelf dukkah (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/dukkah/">klik hier voor het recept</a>).. Maak zelf rode-uienpickles (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/rode-uienpickles/">klik hier voor het recept</a>).. Dit recept is lekker met couscous en een tomatensalade.