4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Gepofte gevulde aardappel

Gepofte gevulde aardappel

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C als de aardappelen in de oven gepoft worden. Was de aardappelen en prik de schil hier en daar in met een vork. Bestrijk de aardappelen, bij ovengebruik, met olijfolie en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze gaar in 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Bij poffen in de magnetron worden de aardappelen alleen ingeprikt en wordt geen olijfolie of aluminiumfolie gebruikt. Leg de aardappelen uit elkaar in een lage magnetronschaal en pof ze onafgedekt op 800 Watt 8-10 minuten. Laat de gepofte aardappelen even staan.
  • 3 Bak de spekblokjes licht krokant in een hete koekenpan.
  • 4 Halveer de aardappelen. Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook, zout en peper door de spekjes.
  • 5 Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappelen en strooi de kaas erover.
  • 6 Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal en zet ze even onder een hete ovengrill of in de nog hete oven tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een groene salade of tomaat-komkommersalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 10 gram