1 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepofte gevulde aardappel met tartaar en tomatensalade

Gepofte gevulde aardappel met tartaar en tomatensalade

ingrediënten


15 min
1 personen
1 rundertartaar

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 grote vastkokende aardappel

  • 1 Prik de schil van de aardappel op verschil­ lende plaatsen in met een vork. Pof de aardappel onafgedekt in circa 6 minuten in de magnetron op 800 watt. Keer de aardappel halverwege een keer om.
  • 2 Meng de yoghurt met de knoflook, komijn, zout en peper. Leg de tomatenplakken met de uienringen erop op een bord. Besprenkel met de balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het tartaartje met zout en peper circa 2 minuten per kant. Snijd de aardappel aan één kant in en verdeel de yoghurt erover. Serveer met de tomatensalade en het tartaartje.

bereidingstip

Heb je meer tijd of eet je met meer personen? Verpak de aardappels dan in aluminiumfolie en pof 45-­60 minuten in de oven op 200ºC.. Vervang de yoghurt door feta of maak er tzatziki van en voeg geraspte komkommer toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels