- 1 Prik de schil van de aardappel op verschil lende plaatsen in met een vork. Pof de aardappel onafgedekt in circa 6 minuten in de magnetron op 800 watt. Keer de aardappel halverwege een keer om.
- 2 Meng de yoghurt met de knoflook, komijn, zout en peper. Leg de tomatenplakken met de uienringen erop op een bord. Besprenkel met de balsamicoazijn, 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- 3 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het tartaartje met zout en peper circa 2 minuten per kant. Snijd de aardappel aan één kant in en verdeel de yoghurt erover. Serveer met de tomatensalade en het tartaartje.
bereidingstip
Heb je meer tijd of eet je met meer personen? Verpak de aardappels dan in aluminiumfolie en pof 45-60 minuten in de oven op 200ºC.. Vervang de yoghurt door feta of maak er tzatziki van en voeg geraspte komkommer toe.