4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte-knoflooksaus met peterselie en citroen

Gepofte-knoflooksaus met peterselie en citroen

ingrediënten


10 min
4 personen
1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Knijp de teentjes knoflook leeg en voeg een snuf zout en het citroensap toe. Maal op een hoge stand in de keukenmachine glad. Voeg de olijfolie langzaam toe tot een lobbige saus ontstaat. Voeg op het laatste moment 1-2 eetlepels ijskoud water toe om de saus mooi glad te maken.
  • 2 Roer de peterselie en citroenrasp erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Lekker bij gegrild (lams)vlees, vis, gebakken aardappels of rauwkost.

bereidingstip

Vervang de gepofte knoflook in deze gepofte knoflooksaus met peterselie en citroen ook eens door rauwe knoflook. Gebruik dan maximaal 4 teentjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 1 gram