4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade

Gepofte krieltjes met gorgonzola en spinaziesalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de krieltjes met de olijfolie en bestrooi royaal met zeezout. Leg de krieltjes op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • 2 Meng de zure room met de gorgonzola en houd apart.
  • 3 Rooster voor de spinaziesalade de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 4 Meng de spinazie met de ui, tomatenpartjes en geroosterde pijnboompitten.
  • 5 Klop olijfolie, citroensap en balsamicoazijn met zout en peper tot een dressing en schep de dressing door de spinazie.
  • 6 Snijd de krieltjes aan de bovenkant eventueel kruislings in en druk ze iets open. Verdeel het gorgonzolamengsel erover en serveer met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 18 gram