4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Gepofte zoete aardappel en paprika

Gepofte zoete aardappel en paprika

ingrediënten


20 min
4 personen
toum
sauce vierge
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 oranje paprika's
2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 kleine zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Leg de zoete aardappels op de barbecue en pof ze in circa 15 minuten gaar. Wrijf de paprika’s in met olijfolie en rooster circa 8 minuten op de barbecue.
  • 2 Verwijder het geblakerde velletje van de paprika’s. Laat de zoete aardappels een paar keer op het werkvlak vallen zodat de binnenkant kruimig wordt. Halveer de zoete aardappels en snijd de paprika in reepjes.
  • 3 Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappel. Serveer met een kwart portie toum en sauce vierge.

bereidingstip

Vervang de toum door kant-en-klare knoflooksaus voor een snellere versie van dit recept.. Maak zelf toum (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/toum/">klik hier voor het recept</a>). . Maak zelf sauce vierge (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/sauce-vierge/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip