4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Gepofte zoete aardappel met garnalen

Gepofte zoete aardappel met garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

pot tacosaus
200 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prik de schil van de zoete aardappels in. Leg de aardappels in een cirkel op een bord of magnetronschaal en pof ze circa 10 minuten in de magnetron (800 Watt). Keer ze halverwege om.
  • 2 Laat de aardappels buiten de magnetron even nagaren. Dep de garnalen droog.
  • 3 Verhit de olijfolie met de knoflook en roerbak hierin de garnalen met de rode peper 3-4 minuten.
  • 4 Verwarm de bonen met de tacosaus.
  • 5 Halveer de aardappels in de lengte tot schuitjes, hol ze iets uit en vul ze met de bonen en garnalen. Bestrooi met de koriander en serveer met de zure room.

bereidingstip

Pof de aardappels voor dit recept in de oven: prik de schil in en bestrijk de aardappels met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en pof de aardappels circa 40 minuten op 200ºC.. Vervang de rode peper door 1 theelepel piri piri kruiden of Mexicaanse (taco)kruiden.

wijnadvies

Schenk bij deze gepofte zoete aardappels I am Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 20 gram