4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Gepofte zoete aardappel met hüttenkäse en olijven

Gepofte zoete aardappel met hüttenkäse en olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 handje zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde chilipeper
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse bieslook
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

4 middelgrote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

satéprikker

  • 1 Wikkel elke aardappel in een velletje aluminiumfolie, leg de pakketjes aan de zijkant van de barbecue (niet op direct vuur) en rooster circa 25 minuten.
  • 2 Open de pakketjes voorzichtig, snijd de bovenkant in en leg de aardappels nog circa 5 minuten op de barbecue met het folie losjes eromheen. De aardappels zijn gaar wanneer je er met een satéprikker makkelijk doorheen kunt prikken.
  • 3 Meng de hüttenkäse met de olie, bieslook, knoflook, chilipeper, olijven en bosui. Breng op smaak met een flinke snuf zout.
  • 4 Schep de vulling in de gepofte zoete aardappels en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes