4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte zoete aardappel met maissalsa

Gepofte zoete aardappel met maissalsa

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eetlepels barbecuesaus

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

verse ananas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 maiskolf

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de maiskolf in circa 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk intussen de zoete aardappels met 2 theelepels olijfolie en prik rondom in met een vork. Rooster de zoete aardappels in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 2 Snijd de maiskorrels van de kolf en meng met de ui, koriander, ananas, rode peper, limoensap en de rest van de olie. Meng in een ander kommetje de crème fraîche met de dille.
  • 3 Snijd de zoete aardappels doormidden en bestrijk de snijkanten met de barbecuesaus. Leg de aardappels op een bord en serveer met de crème fraîche en de salsa.

bereidingstip

Bereid dit gerecht ook op de barbecue: bestrijk de zoete aardappels met de olie en pof op de hete barbecue in 15-20 minuten gaar. Bestrijk na het koken de maiskolven met 2 eetlepels extra olie en rooster vervolgens 5 minuten op de barbecue. Snijd de zoete aardappelen na het garen doormidden en bestrijk met de barbecuesaus. Rooster daarna nog 5 minuten langer op de barbecue. Volg verder het recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 4 gram