- 1 Kook de maiskolf in circa 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk intussen de zoete aardappels met 2 theelepels olijfolie en prik rondom in met een vork. Rooster de zoete aardappels in de oven in circa 15 minuten gaar.
- 2 Snijd de maiskorrels van de kolf en meng met de ui, koriander, ananas, rode peper, limoensap en de rest van de olie. Meng in een ander kommetje de crème fraîche met de dille.
- 3 Snijd de zoete aardappels doormidden en bestrijk de snijkanten met de barbecuesaus. Leg de aardappels op een bord en serveer met de crème fraîche en de salsa.
bereidingstip
Bereid dit gerecht ook op de barbecue: bestrijk de zoete aardappels met de olie en pof op de hete barbecue in 15-20 minuten gaar. Bestrijk na het koken de maiskolven met 2 eetlepels extra olie en rooster vervolgens 5 minuten op de barbecue. Snijd de zoete aardappelen na het garen doormidden en bestrijk met de barbecuesaus. Rooster daarna nog 5 minuten langer op de barbecue. Volg verder het recept.