4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa en feta

Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa en feta

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Prik de zoete aardappels in met een vork en leg ze op de bakplaat. Pof de zoete aardappels in de oven in circa 50 minuten in hun schil gaar.
  • 3 Meng intussen de tomaten met de ui, kappertjes, limoensap, olijfolie en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Neem de aardappels uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze in de lengte open en schep wat van de tomatensalsa erin.
  • 5 Verbrokkel wat feta erover en bestrooi met de koriander. Lekker met gegrilde (wit)vis.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 6 gram