4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte biefreepjes met pompoen en spruitjes

Geroerbakte biefreepjes met pompoen en spruitjes

ingrediënten


30 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram mie

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefreepjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de biefreepjes om met de gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus, knoflook en peper. Blancheer de pompoenblokjes en spruitjes 2 minuten. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Kook de mie.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het vlees in 2 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd warm. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en roerbak hierin de pompoen en spruitjes 4-5 minuten.
  • 3 Meng de sesamolie en de helft van de koriander door de mie. Roer de chilisaus, oestersaus en de helft van de bosui door het groentemengsel. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Verdeel de mie over borden en schep de groenten en vleesreepjes erop. Bestrooi met de rest van de koriander, bosui en de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 41 gram