4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

Geroerbakte knolselderij met spek, kaneel en rozijnen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel stroop

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Bestrooi de spekrepen met zout en peper. Voeg het spek toe aan de uien en roerbak enkele minuten.
  • 3 Voeg de knolselderij en kaneel toe en roerbak een paar minuten tot alles lichtbruin is.
  • 4 Voeg de rozijnen, stroop en een beetje water toe en stoof de knolselderij met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • 5 Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.

bereidingstip

Dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Schep dan alles, behalve de rozijnen en stroop, door elkaar en verdeel over een bakplaat. Bak circa 25 minuten in het midden van de oven op 200ºC. Schep voor het serveren de rozijnen en stroop erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté