4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte komkommer

Geroerbakte komkommer

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

1 grote winterwortel
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

250 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de biefstukreepjes om met de gember, knoflook, rode peper, sojasaus en 1 theelepel olie en laat dit afgedekt circa 30 minuten marineren.
  • 2 Snijd de wortel in dikke, schuine plakken en blancheer circa 2 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Snijd de komkommers in de lengte door en schep met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in schuine plakjes.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de wortel en ui lichtbruin.
  • 5 Voeg de biefstuk toe en roerbak een paar minuten mee.
  • 6 Schep de komkommer erdoor en roerbak kort mee. Breng eventueel op smaak met zout of wat extra soja saus.
  • 7 Bestrooi met de koriander en serveer direct.
  • 8 Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels