4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte rodekool met braadworst en krieltjes

Geroerbakte rodekool met braadworst en krieltjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

rodekool

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 braadworsten

dit product is niet beschikbaar

900 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de worsten in circa 13 minuten rondom gaar en goudbruin.
  • 2 Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en voeg de ui, rodekool, appel, azijn en appelstroop toe. Roerbak circa 10 minuten op een hoge stand. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de krieltjes met de worst en de geroerbakte kool.

bereidingstip

Dek het snijvlak van de andere helft van de rodekool af en bewaar eventueel voor een ander recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 24 gram