4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte venkel met garnalen

Geroerbakte venkel met garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

3 venkelknollen
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de venkel toe en fruit nog 10 minuten, tot de venkel beetgaar is en de uien zijn gekaramelliseerd.
  • 2 Dep de garnalen droog en zet de warmtebron hoger. Roerbak de garnalen met de rode peper 2 minuten mee tot de garnalen gaar zijn.
  • 3 Breng op smaak met de vissaus en bestrooi met het venkelgroen. Serveer met de rijst.

bereidingstip

Vervang de garnalen in dit recept voor een vegetarische roerbakschotel door reepjes oesterzwam.

wijnadvies

Een echte liefhebber van Chardonnay. Van Danie de Wet tot Park Villa, van Hardy’s tot Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 20 gram