4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Geroerbakte witlof met zalm

Geroerbakte witlof met zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar

4 kleine stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen circa 5 minuten.
  • 2 Snijd ondertussen de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Snijd de bladeren in lange repen. Voeg ze toe aan de ui en roerbak nog een paar minuten mee tot ze lichtjes verkleurd en zacht zijn.
  • 3 Bestrooi ondertussen de zalm met zout en peper en bak deze om en om in de rest van de olie op middelhoge stand.
  • 4 Leg de zalm op borden en schep de witlof erbovenop. Bestrooi het gerecht met selderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 22 gram