4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroerbakte zalm met limoen en gember

Geroerbakte zalm met limoen en gember

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Marineer de zalmfilet met de gember, knoflook, gembersiroop en olie. Laat circa 30 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm een wok en roerbak de vis op hoge stand heel kort.
  • 3 Giet limoensap en -rasp erbij en roerbak dit op hoge stand nog een paar minuten mee.
  • 4 Schep de zalm op een schaal en bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Zalm in zijn vele verschijningen is een echte witliefhebber, bij voorkeur Chardonnay en Sauvignon Blanc. Neem bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc van Bergschaduw, Touraine of Qué Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 26 gram